Publiceringsdatum: 2024-12-09
Vill du arbeta inom pedagogik-branschen? Här är din möjlighet att bli en del av teamet hos Linköpings Universitet genom att arbeta som lärarassistent. Vill du arbeta deltid hos Linköpings Universitet? Just nu letar de efter någon som vill ha en tjänst 6 månader eller längre.
För detta jobb är det en fördel om du bor i närheten av Linköping då det är tjänsteorten. Linköpings Universitet behöver fler anställda som stödjer arbetet inom lärarassistent. Kolla in deras sju lediga tjänster för att se om du har vad som krävs. Sista ansökningsdagen till jobbet som lärarassistent hos Linköpings Universitet är söndag den tjugonionde december 2024.
Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!
Avdelningen för informatik söker 5- 7 timavlönade amanuenser för att delta i och assistera utbildning på i första hand grundläggande nivå, inom ramen för en av våra kurser, som ges för studenter som går civilingenjörsprogrammet i IT, kursen IT för hållbarhet (TINF01). Arbetsuppgifterna äger primärt rum under VT-2025.
Amanuenserna kommer att arbeta som basgruppshandledare för en studentgrupp i en av de kurser vi ansvarar för – IT för hållbarhet (TINF01). Kursen ges för studenter som går på civilingenjörsprogrammet i IT, som ges av Institutionen för datavetenskap (IDA).
Omfattningen på arbetsuppgifterna innebär att delta i arbetsgruppens möten två gånger i veckan under hela vårterminen 2025, att regelbundet kommunicera med kursansvarig lärare, samt relaterade arbetsuppgifter. Arbetet startar vid terminens början, vecka 3, 2025.
För att kunna anställas som amanuens måste du vara antagen till högskoleutbildning på grundnivå eller avancerad nivå.
Krav är erfarenhet av och kunskap om problembaserat lärande, samt åtminstone två års tekniska studier på högskolenivå med minst godkänt i betyg.
Amanuensanställningarna är direkt relaterade till i första hand kursen IT för hållbarhet (TINF01). Du ska vara ansvarstagande, noggrann, serviceinriktad, kunna uppvisa pedagogisk skicklighet och ett intresse för det ämnesområde som den aktuella kursen omfattar (IT för hållbarhet).
Det är meriterande om du studerar vid Linköpings universitet, samt har genomgått de fyra första terminerna med godkänt betyg vid civilingenjörsprogrammet för IT (eller motsvarande utbildningar).
Vi ställer också som krav att du måste gå en kurs i problembaserat lärande och basgruppshandledning som ges av Didacticum (Problembaserat lärande och basgruppshandledning, 2 hp, se: https://liuonline.sharepoint.com/sites/intranet-didacticum/SitePages/Problembaserat-larande-och-basgruppshandledning.aspx. Kursen måste dock inte vara avklarad vid terminsstart.
Vid avdelningen för informatik är den lokala profilen verksamhetsinriktad systemutveckling. Här bedrivs grundutbildning i informatik inom ramen för det systemvetenskapliga kandidatprogrammet och masterprogrammet i IT och management samt forskarutbildning och forskning i ämnet informationssystemutveckling. Samtliga är utbildningar inom den filosofiska fakulteten vid universitetet. Profilen är att bidra till förståelse av IT-system i sammanhang – helheter - och därigenom bidra till kunskap om hur IT-system utvecklas och används av människor i organisationer och i samhället. Samspelet mellan människa, IT-system och organisation – inom såväl företag som offentliga organisationer är därmed väsentligt. Profileringen innebär också att intresse särskilt riktas mot analys, design, förändring och bedrivande av verksamhet där IT-system ingår eller förväntas ingå som delar. Utveckling av IT-system innebär en intention att utveckla och förbättra verksamhet.
En anställning som amanuens regleras i 5 kap. Högskoleförordningen. Den som är anställd som amanuens får bedriva arbete inom undervisning, administration eller medverkan i forskning eller konstnärligt utvecklingsarbete. En anställning som amanuens får motsvara högst 50 % av heltid.
Omfattning och tillträde enligt överenskommelse.
Lön enligt LiU:s centrala avtal om amanuenslön. Anställningen är timavlönad.
Läs mer om förmåner för anställda här.
Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och ansökningsbrev senast den 29 december 2024. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.
Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.
Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.
Antal tjänster | 7 |
---|---|
Arbetstid | Deltid |
Företagsnamn | Linköpings Universitet |
Lön | Fast månads- vecko- eller timlön |
Omfattning | 6 månader eller längre |
Organisationsnummer | 2021003096 |
Typ av anställning | Vanlig anställning |
Yrke | Lärarassistent |
Yrkesområde | Pedagogik |
Linköpings Universitet söker sju personer till denna tjänst som lärarassistent med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som lärarassistent hos Linköpings Universitet skickar du in din ansökan senast 2024-12-29.
Källa: Arbetsförmedlingen
Linköpings Universitet söker sju personer till tjänsten som forskarassistent i Linköping.
2024-12-17
Mer infoLinköpings Universitet söker femton personer till tjänsten som lärarassistent i Linköping.
2024-12-03
Mer infoMan måste Må AB söker en person till tjänsten som studie- och yrkesvägledare i Linköping.
2024-10-11
Mer info